Editie 2016

Een succes om op door te bouwen; een samenvatting hoe we met z'n allen deze dag hebben beleefd! Lees hieronder het verslag of het artikel uit De Rijnsburger hiernaast. De foto's vindt je onder het verslag

Maar liefst 37 fietsers hebben zich afgelopen zaterdag 18 juni tot het uiterste ingespannen voor Als kanker je raakt. De stichting Als kanker je raakt ondersteunt mensen die op enigerlei wijze door kanker geraakt zijn. Zij wil haar activiteiten sterk uitbreiden door het vormen van regioteams. Voor het opzetten daarvan is geld voor training nodig. De regioteams zullen overigens allemaal uit vrijwilligers bestaan. 

Om 6.00 uur vertrokken 16 fietsers vanuit het topsportcentrum Almere voor hun rondje IJsselmeer van 260 km en om 09.00 uur vertrokken nog eens 21 fietsers voor hun rondje Markermeer van 136 km. In de ochtend een flinke regenbui trotserend maar geholpen door een briesje in de rug ging het vlot door Noord-Holland en over de Afsluitdijk respectievelijk de Houtribdijk. Op het laatste gedeelte van de beide tochten werd het moraal van de fietsers danig op de proef gesteld. Het comfortabele briesje in de rug werd vanaf Urk-Lelystad een lastige wind schuin tegen. In het volledig open landschap van het 'oneindige' fietspad tussen het IJsselmeer en de wildernis van de Oostvaardersplassen werd het doorzettingsvermogen aangesproken. Het venijn zat hem dus duidelijk in de staart. 

Om 14.30 uur kwamen de koplopers van de groep Markermeer met een daverend applaus over de finish. Om 15.00 uur kwamen de eerste fietsers van het rondje IJsselmeer binnen. Om 19.00 uur fietsen de laatste deelnemers, uitgeput maar voldaan, over de streep. Uit de cheque ter waarde van € 12.000,- bleek dat deze inspanningen niet voor niets waren geweest. Dit bedrag zal geheel ten goede komen aan het werk van de stichting Als kanker je raakt. Dank aan alle fietsers en hun sponsors hiervoor! Inmiddels heeft het organiserend team besloten om in 2017 Sport4Hope verder uit te bouwen. De foto's van deze editie vindt je hieronder.

Op zaterdag 17 juni hebben ruim 80 deelnemers zich tot het uiterste ingespannen om geld in te verzamelen voor de stichting Als kanker je raakt. 

Onder vrijwel ideale fiets omstandigheden vertrok om 6.00 uur de eerste groep fietsers vanaf het topsportcentrum Almere voor hun IJsselmeer ronde van 260 km. Om 09.00 uur vertrok een tweede groep fietsers voor hun Markermeer ronde van 136 km en om 11.00 uur ging een derde groep van start voor de Gooimeer route van 50 km. 

Het rustige weer en de comfortabele temperatuur hielpen mee om nog meer van het fietsen en het landschap te genieten. Voor de IJsselmeer en Markermeer routes waren meerdere ondersteuningspunten ingericht waar de deelnemers op adem konden komen en om te eten en te drinken en de rugzakjes en bidons aan te vullen voor het volgende traject. Voor de Gooimeer fietsers was er na 20 km koffie met gebak geregeld in het historische Naarden Vesting. 

Deze keer waren ook de fietsers van KT-Vision Charity Cycling van de partij. De sponsors achter de KT-Vision Charity Cycling fietsers hebben het individuele sponsorbedrag van deze deelnemers nog eens verdubbeld. 

Rond 15.00 uur kwamen de eerste deelnemers van de diverse routes binnen en was het door het prachtige weer goed toeven in de nazit bij de finish in Almere. Het viel de Gooimeer fietsers niet altijd mee om alle fietsroute bordjes van het fietsroute netwerk tijdig op te merken. Een aantal Gooimeer fietsers hebben hierdoor heel wat extra kilometers gefietst. Tegen het einde van de middag bleek gelukkig toch iedereen weer bij de finish in Almere te zijn aangekomen. 

Om ongeveer 17.30 uur kon de organisatie van Sport4Hope de symbolische cheque overhandigen aan de vertegenwoordiging van de stichting Als kanker je raakt.Met op de Cheque genoteerd 19.521 euro !! (de totale opbrengst tot op dat moment). Een geweldig resultaat. Dit bedrag zal geheel ten goede komen aan het goede werk van de stichting Als kanker je raakt. Dank aan alle deelnemers en hun sponsors hiervoor! 

Organisatieteam Sport4Hope