Veelgestelde vragen

Hieronder vindt je antwoord op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Stel je vraag via het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Contactformulier

Veelgestelde vragen


Vraag:          Wat is de start- en finishlocatie van het Sport4Hope fietsevenement 
Antwoord:     Topsportcentrum: Pierre de Coubertinlaan 7, 1362 LA Almere 


Vraag:          Wat is de starttijd van het Sport4Hope fiets evenement? 
Antwoord:     De deelnemers aan de IJsselmeerroute vertrekken om 06.00 uur, (inloop vanaf 05.00 uur) de Markermeerroute vertrekt om 09.00 uur (inloop vanaf 08.00 uur) en de Gooimeerroute vertrekt om 11.00 uur (inloop vanaf 10.00 uur). 


Vraag:          Hoe zit het met parkeren en het aanmelden? 
Antwoord:    Bij het Topsportcentrum Almere is voldoende (gratis) parkeergelegenheid. Je meldt je aan bij onze Sport4Hope ‘desk’ direct bij de ingang van het sportcomplex 


Vraag:          Kan ik mijn fiets veilig neerzetten? 
Antwoord:    Er is een bewaakte, met hekken afgezette ruimte waar je jouw fiets voor en na de fietstocht kunt neerzetten. 


Vraag:           Welke voorzieningen zijn er beschikbaar? 
Antwoord:     Kleedruimten, toiletruimten en doucheruimten zijn voor en na de fietstocht beschikbaar. Het sportcafé is vanaf 16.00 uur tot 20.00 geopend. 


Vraag:           Moet ik precies de fietsroute volgen? 
Antwoord:     Nee, dat hoeft niet, de aangegeven route is de geadviseerde route, als je (gedeeltelijk) wilt afwijken om het IJsselmeer, het Markermeer of het Gooimeer te ‘ronden’ is dat prima. 


Vraag:           Hoe kan ik de adviesroute volgen? 
Antwoord:     De routes zijn niet bewegwijzerd maar er zijn wel diverse andere hulpmiddelen. Er zijn (gevouwen) routekaartjes die je bij de aanmelding op 17 juni krijgt uitgereikt. Er zijn ook route formats voor fietsnavigatie systemen en er is ook een routeapp beschikbaar voor smartphones. Zie hiervoor de specifieke pagina van de route onder het menu 'Routes'. Het is wel aan te bevelen om de route vooraf te ‘bestuderen’. Het maakt de oriëntatie onderweg een stuk eenvoudiger als je de route op hoofdlijnen kent. 


Vraag:          Hoe kan ik de route zien op mijn telefoon? 
Antwoord:    Zet de app van Afstandmeten.nl op je smartphone. Als je deze app op je smartphone zet kan je de route(s) op je scherm oproepen en inzoomen waar je wilt (met een data verbinding). Zie voor meer informatie de specifieke pagina onder het menu 'Routes'.


Vraag:           Zijn er onderweg steunpunten voor het bijvullen van ‘proviand’? 
Antwoord:    Ja, per route zijn er meerdere steunpunten bepaald waar we als organisatie eten en drinken beschikbaar stellen. De locatie van deze steunpunten zijn op de bij de start te ontvangen routekaartjes aangegeven’ Voor de deelnemers aan de Gooimeerroute wordt er koffie/thee met gebak aangeboden halverwege de route. . 


Vraag:          Kan ik tijdens de fietstocht contact opnemen met het organisatieteam? 
Antwoord:    Het team is de hele dag bereikbaar voor vragen op nummer 0612132915. Dit nummer staat ook op het routekaartje vermeld 


Vraag:          Wat gebeurt er als het weer heel slecht is? 
Antwoord:    In het geval dat het niet verantwoord is om het evenement te laten doorgaan zal het organisatieteam dat uiterlijk op vrijdag 16 juni voor 10.00 uur laten weten via het door jou opgegeven mailadres. Hou dus je mail in de gaten op vrijdag na 10.00 uur. Ook zal er in dat geval op de website van Sport4Hope een bericht verschijnen. 


Vraag:          Moet ik mij afmelden als ik door omstandigheden niet kan deelnemen? 
Antwoord:    Ja, in dat geval graag z.s.m. een mailbericht aan het organisatieteam sturen. Op de dag zelf kan dat vanaf 05.00 uur op nummer 06-12132915 


Vraag:          Wat moet ik doen als ik pech krijg aan mijn fiets?  
Antwoord:    Zorg ervoor dat je zelf pechsituaties kan oplossen. Dus natuurlijk een reservebinnenbandje(s) en een plaksetje meenemen. In bijzonder situaties kan je contact opnemen met het organisatieteam op de start/finishlocatie. Het telefoonnummer staat op het routekaartje.

Op zaterdag 17 juni hebben ruim 80 deelnemers zich tot het uiterste ingespannen om geld in te verzamelen voor de stichting Als kanker je raakt. 

Onder vrijwel ideale fiets omstandigheden vertrok om 6.00 uur de eerste groep fietsers vanaf het topsportcentrum Almere voor hun IJsselmeer ronde van 260 km. Om 09.00 uur vertrok een tweede groep fietsers voor hun Markermeer ronde van 136 km en om 11.00 uur ging een derde groep van start voor de Gooimeer route van 50 km. 

Het rustige weer en de comfortabele temperatuur hielpen mee om nog meer van het fietsen en het landschap te genieten. Voor de IJsselmeer en Markermeer routes waren meerdere ondersteuningspunten ingericht waar de deelnemers op adem konden komen en om te eten en te drinken en de rugzakjes en bidons aan te vullen voor het volgende traject. Voor de Gooimeer fietsers was er na 20 km koffie met gebak geregeld in het historische Naarden Vesting. 

Deze keer waren ook de fietsers van KT-Vision Charity Cycling van de partij. De sponsors achter de KT-Vision Charity Cycling fietsers hebben het individuele sponsorbedrag van deze deelnemers nog eens verdubbeld. 

Rond 15.00 uur kwamen de eerste deelnemers van de diverse routes binnen en was het door het prachtige weer goed toeven in de nazit bij de finish in Almere. Het viel de Gooimeer fietsers niet altijd mee om alle fietsroute bordjes van het fietsroute netwerk tijdig op te merken. Een aantal Gooimeer fietsers hebben hierdoor heel wat extra kilometers gefietst. Tegen het einde van de middag bleek gelukkig toch iedereen weer bij de finish in Almere te zijn aangekomen. 

Om ongeveer 17.30 uur kon de organisatie van Sport4Hope de symbolische cheque overhandigen aan de vertegenwoordiging van de stichting Als kanker je raakt.Met op de Cheque genoteerd 19.521 euro !! (de totale opbrengst tot op dat moment). Een geweldig resultaat. Dit bedrag zal geheel ten goede komen aan het goede werk van de stichting Als kanker je raakt. Dank aan alle deelnemers en hun sponsors hiervoor! 

Organisatieteam Sport4Hope